314441 s1

 

До Федерації профспілок України звернулась Профспілка працівників освіти і науки України з приводу листа Міністерства фінансів України від 28.07.2016 № 31-04110-09-9/21934 щодо підготовки бюджетних запитів до проекту державного бюджету на 2017 рік, в якому головним розпорядникам бюджетних коштів, зокрема, Міністерству освіти і науки України Мінфін доводить своїми рекомендаціями зменшення показників видатків на освіту та надає припис  розробити та подати на розгляд Уряду зміни до законодавства для реалізації заходів з урізання фінансування видатків на освіту.

Реалізація таких змін призведе до звуження соціальних прав студентів і трудових прав працівників освіти. 

ФПУ, підтримуючи позицію Профспілки працівників освіти і науки, направила звернення Прем’єр-міністру України Гройсману В.Б. (та аналогічні Міністру освіти і науки України Гриневич Л.М., Комітету Верховної ради України з питань науки і освіти) з вимогами не порушувати норми законодавства та відмовитись від урізання бюджетних витрат у такій важливій сфері як освіта.

 

У вкладеному файлі:

- лист ФПУ до Прем’єр-міністра України Гройсмана В.Б. та Рекомендації Мінфіну Міністерству освіти і науки України щодо розподілу граничних обсягів видатків ти надання кредитів із загальної о фонду проекту Державного бюджету України на 2017 рік та індикативних показників обсягів видатків і надання кредитів з державного бюджету на  2018-2019 роки.

 

Прес-центр ФПУ