utepl

За даними Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України, 21 жовтня ц.р. 3 тисячі українських родин, які стали учасниками урядової програми з енергоефективності, отримали безповоротну державну фінансову допомогу на енергомодернізацію житла на суму 2,81 млн гривень.

 

Зокрема, 37 ОСББ, а це – 3112 сімей, одержали 2,32 млн грн відшкодування частини кредитних коштів, залучених на впровадження енергоефективних заходів у своїх будинках. У цих ОСББ – 932 малозабезпечені родини, які отримують субсидії на оплату житлово-комунальних послуг.

Ще півмільйона гривень фінансової допомоги виплачено 71 фізичній особі для утеплення індивідуального житла в рамках програми. Серед них компенсацію отримали 40 громадян-субсидіантів.

«Держава оперативно реагує на потреби населення. В рамках програми з енергоефективності Уряд надає фінансову допомогу усім, хто утеплює житло, встановлює прилади обліку, замінює вікна на нові з енергозберігаючим склом,  модернізує освітлення та впроваджує інші енергоефективні заходи, щоб у результаті зменшити свої комунальні платежі», - прокоментував черговий транш відшкодування Голова Держенергоефективності Сергій Савчук.

Загалом з початку дії програми фізичним особам, які освоїли кошти на придбання енергоефективних матеріалів та обладнання, відшкодовано 932,25 млн гривень. ОСББ – учасникам програми компенсовано 13,05 млн гривень.

 

  

                                      Департамент захисту соціально-економічних прав

(за інформацією сайту «Урядовий портал»)