IMG 0522

 

30 червня у Верховній Раді відбулася робоча зустріч представників СПО об’єднань профспілок з Головою Верховної Ради України Володимиром Гройсманом

 

У ході зустрічі було зазначено, що наразі Федерація профспілок України, СПО профспілок сфокусували свою діяльність на тому, щоб соціальні законопроекти, які після наради профспілок з керівниками усіх депутатських фракцій і Головою ВР 16 червня було внесено до порядку денного Верховної Ради, були розглянуті в Комітетах і проголосовані протягом цієї сесії. Це 5 законопроектів – стосовно підвищення пенсій і зарплат, зниження цін на газ і теплокомуненерго, повернення фінансування санаторно-курортного лікування за кошти фондів соціального страхування тощо.

- Від вирішення цих питань залежить, якими будуть соціальна температура у суспільстві і оцінка діяльності депутатів перед місцевими виборами восени, - зазначив керівник СПО профспілок, Голова ФПУ Григорій Осовий. – Ми очікуємо на прийняття цих законів.

 

IMG 0535

 

За підсумками зустрічі досягнуто домовленості про проведення 1 липня ц.р. наради за участю Голови ВР і керівників усіх депутатських фракцій для визначення позиції кожної з фракцій стосовно ставлення депутатів до зазначених законопроектів, щоб з’ясувати, якою є їх підтримка у парламентарів.

У Верховній Раді пройшов брифінг для представників ЗМІ за участю профспілкових лідерів.

Під час брифінгу анонсувалось проведення 2 липня акції профспілок з метою захисту конституційних прав громадян на працю і гідну її оплату, за гідне життя.

 

Прес-центр ФПУ