P1140751

 

 

У рамках оголошеного Федерацією профспілок України Року первинної профспілкової організації Закарпатська облпрофрада спільно з обласними організаціями галузевих профспілок протягом лютого-квітня провели в усіх містах і районах зустрічі з профспілковим активом, в ході яких у формі спілкування зі спілчанами вивчалася думка голів первинних профорганізацій галузей щодо дій профспілок різних рівнів у відстоюванні прав та інтересів працюючих. У зустрічах взяли участь 1340 профактивістів – 63% голів усіх первинних профорганізацій Закарпаття.

З окремих проблемних питань, які порушували профспілкові активісти, й зокрема підвищення тарифів на послуги транспортування та розподілу природного газу, оплати праці і пенсійного забезпечення мешканців гірських населених пунктів, підтвердження прав профспілок на об’єкти профспілкової власності тощо надіслано звернення до Кабінету Міністрів та Верховної Ради України.

Завершилися зустрічі з профспілковим активом у місті Сваляві, участь у якій взяли спілчани Свалявського і Воловецького районів. Заступник голови Закарпатської облпрофради Василь Захарець зупинився на питаннях діяльності первинних профорганізацій щодо колдоговірної роботи та охорони праці. Було дано рекомендації з питань організаційно-статутної діяльності первинок.  На основних напрямках роботи Фонду соціального страхування, в тому числі санаторно-курортного лікування та оздоровлення дітей, акцентував увагу директор виконавчої дирекції обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності Ігор Сегляник.

Виступаючи перед профактивом, голова облпрофради Володимир Фленько окреслив питання діяльності Федерації профспілок України і нашого краю щодо захисту соціально-економічних прав й інтересів працюючих, соціального діалогу профспілок з владними структурами, проведення протестних акцій профспілок за участю первинних профорганізацій тощо. Відбулася гостра взаємозацікавлена розмова з актуальних питань, які хвилюють профспілкових активістів.

Звернення спілчан увійшли до резолюції зібрання, яку направлено Президенту, Верховній Раді, Кабінету Міністрів України та роботодавцям.

 

  На фото:

 

- учасники зібрання;

- виступає голова Закарпатської облпрофради Володимир Фленько;

- питання санаторно-курортного лікування та оздоровлення дітей  обговорюють (зліва направо) директор виконавчої дирекції обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності Ігор Сегляник,  голова Закарпатської облпрофради Володимир Фленько і заступник голови облпрофради Василь Захарець;

- голова обласної організації профспілки працівників державних установ Марія Петечук (третя праворуч) разом з профактивом галузі під час зустрічі у місті Сваляві;

- проблеми галузі обговорюють голова обласної організації профспілки працівників культури Наталія Товтин (крайня ліворуч) з профактивістами Свалявського і Воловецького районів.

 

Фото автора

Сергій Баранчиков,

завідувач відділу організаційно-

гуманітарної роботи

Закарпатської облпрофради

 

P1140764

P1140773

P1140772

P1140777