1509557414 kyiv kmu-015-of-100

 

До Всесвітнього дня дій за гідну працю 4 жовтня 2018 року о 15.00 Київська міська організація Профспілки працівників освіти і науки України проводить масштабну акцію протесту біля Кабміну.

 

«Подарунок» освітянам м. Києва від КМУ - недофінансування освітньої субвенції на 865 млн. грн. до кінця поточного року. У зв’язку з цим вчителі столиці не отримають грошову винагороду до Дня працівників освіти, скасовуються надбавки за престижність педагогічної праці, складність і напруженість у роботі.

Починаючи з вересня 2018 року, щомісячно молодий спеціаліст, який працює на ставку, втрачає 1500 грн., а вчитель вищої категорії відповідно - 2000 грн. Станом на 26 вересня ц.р. освітяни зібрали понад 50 тис. підписів на підтримку звернення до КМУ щодо збільшення обсягу освітньої субвенції для м. Києва.

Основні вимоги освітян:

  • збільшити обсяг освітньої субвенції для м. Києва в розмірі 865 млн. грн. для виплати заробітної плати працівникам закладів освіти в повному розмірі;
  • передбачити у проекті Державного бюджету України на 2019 р. кошти на виконання вимог ст. 61 Закону України «Про освіту» щодо встановлення посадового окладу педагогічного працівника найнижчої кваліфікаційної категорії в розмірі не менше 3 мінімальних заробітних плат, а найменшого посадового окладу науково-педагогічного працівника на 25 відсотків вище посадового окладу педагогічного працівника найнижчої кваліфікаційної категорії. Результат виконання ст.61 Закону України «Про освіту»: молодий спеціаліст одержує 500 дол. США, вчитель вищої категорії 1000 дол., професор 1300).
  • внести зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2017 року № 1088 «Про затвердження формули розподілу освітньої субвенції між місцевими бюджетами», зокрема щодо врахування поділу класів на групи при розрахунку освітньої субвенції;
  • збільшити обсяги видатків на виплату академічних стипендій учням та студентам пропорційно збільшенню прожиткового мінімуму для працездатних осіб, збільшити кількість студентів, які одержують стипендію з 47% до 67%).

 

Прес-служба

Київської міської організації

Профспілки працівників освіти і науки України