title

 

30 січня у приміщенні Федерації роботодавців України відбулася зустріч керівництва Національної тристоронньої соціально-економічної ради, Громадської палати Російської Федерації та Європейського економічного та соціального комітету.

Українську сторону представляли Перший заступник Голови Федерації профспілок України, заступник Співголови Національної ради від профспілкової сторони Григорій Осовий, заступник Голови Ради Федерації роботодавців України, заступник Співголови Національної ради від сторони роботодавців Олексій Мірошниченко, секретар Національної ради Олександр Шубін. Делегацію Громадської палати РФ очолив заступник секретаря ГП РФ Владислав Гриб, делегацію ЄЕСК – Президент комісії Анрі Малосс.

Відкриваючи зустріч, секретар Національної ради Олександр Шубін наголосив, що на протязі минулого року було значно активізоване міжнародне співробітництво, зокрема, двостороння співпраця Національної ради з ГП РФ та ЄЕСК відповідно. В завершальній фазі знаходиться узгодження Меморандумів про співпрацю з кожною з цих інституцій і підписання відповідних документів очікується найближчим часом. Також Олександр Шубін подякував Анрі Малоссу за ініціативу щодо зустрічі у новому, тристоронньому форматі, який дозволить налагодити співпрацю спільно з обома найбільшими стратегічними партнерами України – Європейським союзом та Російською Федерацією.

Президент ЄЕСК Анрі Малосс запропонував зосередитися на трьох ключових темах – питанні запровадження безвізового режиму, посилення обміну досвіду у науковій та освітній сферах, а також торгівельному співробітництві в контексті зняття торгівельних обмежень, забезпечення вільного руху товарів. Він відзначив, що ЄЕСК рішуче підтримує ідею запровадження безвізового режиму між Україною та Європейським союзом та вітає сьогоднішнє рішення «Вишеградської четвірки» (Угорщина, Польща, Словаччина та Чехія) щодо прискорення введення безвізового режиму з Україною.

Заступник секретаря ГП РФ Владислав Гриб підтримав думку Анрі Малосса щодо пріоритетності згаданих тем та зазначив, що Громадська палата Російської Федерації має велику кількість напрацювань у сферах культури, науки, розвитку гуманітарного простору, туристичної сфери.

Заступник Голови Ради Федерації роботодавців України Олексій Мірошниченко назвав одним з найважливіших пріоритетів для бізнесу питання економічного блоку - зняття торгівельних бар’єрів, спрощення дозвільних процедур тощо.

Перший заступник Голови Федерації профспілок України Григорій Осовий підкреслив, що профспілкова сторона зацікавлена у співробітництві в контексті захисту трудових прав людини – питанні оплати праці, охорони праці, реалізації трудового потенціалу країни, вивчення та використання кращого досвіду соціальних моделей, впроваджених у країнах-партнерах.

За підсумками зустрічі сторони домовилися до кінця лютого розробити дорожню карту співробітництва, узгодити формати перших спільних заходів та їх порядок денний.

Наступна тристороння зустріч має відбутися на початку березня.

 

Фоторепортаж

 

За повідомленням сайту НТСЕР