1522

Відповідно до Угоди про співпрацю між Федерацією профспілок України та Національною службою посередництва і примирення в.о. Голови ФПУ Г.В. Осовий спільно з головами всеукраїнських профспілок працівників бюджетної сфери звернувся до Голови НСПП О.Я. Окіса з проханням сприяння доконфліктному врегулюванню ситуації в оплаті праці працівників бюджетної сфери.

Пунктом 2.22 чинної Генеральної угоди визначено зобов’язання Уряду щодо зменшення грошового розриву між посадовим окладом (тарифною ставкою) працівника І тарифного розряду Єдиної тарифної сітки та мінімальною заробітною платою. Проте, з грудня 2013 року Кабінетом Міністрів України грубо порушено зазначену норму Генугоди.

Як повідомлялося раніше, з метою позитивного вирішення питання, що стосується оплати праці понад 4 мільйонів працюючих, ФПУ спільно з всеукраїнськими профспілками працівників бюджетної сфери звернулися до Президента України В.Ф. Януковича та в.о. Прем’єр-міністра України С.Г. Арбузова.

Департамент бюджетної політики та

соціального захисту апарату ФПУ