426069

 

Голова ФПУ Григорій Осовий поінформував Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка про дії профспілок щодо захисту соціально-економічних прав працівників та виплати боргів по зарплаті.

 

Захист соціально-економічних прав та інтересів працівників, дотримання норм міжнародного й національного законодавства у сфері праці та принципів соціальної справедливості в розподілі результатів праці є пріоритетними напрямами діяльності профспілок усіх ланок, - зазначається у листі ФПУ.

 

З цією метою профспілки розширюють свою правозахисну роботу в інтересах людини праці та здійснюють громадський контроль за дотриманням роботодавцями вимог трудового законодавства.

Щоб захистити конституційне право працівників на своєчасне отримання заробітної плати, профспілками був розроблений проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення своєчасної виплати заробітної плати», який ФПУ надіслало до КМУ. (Законопроект додається).

 

Профспілковий лідер висловив сподівання на те, що заява глави Уряду 30 серпня ц.р. у програмі «10 хвилин з Прем'єр-міністром» щодо необхідності посилення відповідальності роботодавців за невиплату заробітної плати і реальне подолання ганебного явища заборгованості з виплати заробітної плати буде втілена найближчим часом у конкретних рішеннях та законодавчих ініціативах Уряду.

 

(Лист Голови ФПУ до Прем’єр-міністра України додається)

 

Прес-центр ФПУ