nabuv chinnosti zakon pro zmini do podatkovogo kodeksu preview medium

 

Профспілки продовжують наполягати на наданні чітких роз’яснень стосовно трактування та застосування критеріїв неприбутковості визначених Законом України №652-VIII від 17.07.2015 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування неприбуткових організацій».

 

Не отримавши однозначної відповіді від Державної фіскальної служби (далі – ДФС), Федерація профспілок України повторно звернулась до ДФС з наступними конкретними запитаннями.

1) Що вважається РОЗПОДІЛОМ доходів (прибутків) або їх частини серед засновників (учасників), членів такої організації, працівників (крім оплати їхньої праці, нарахування єдиного соціального внеску), членів органів управління та інших пов’язаних з ними осіб?

2) Чи не втрачають профспілкові організації статус неприбутковості, якщо працівникам виборних органів, активістам та членам Профспілки здійснюються виплати зазначені в Статуті Профспілки ?

Слід зазначити, що СПО об’єднань профспілок звернувся до Комітетів Верховної Ради України з питань податкової та митної політики та з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення (лист 01-13/1356-СПО від 16.11.2015) з пропозиціями законодавчого врегулювання питання застосування критеріїв неприбутковості для профспілкових організацій.

 

Департамент захисту соціально-економічних

прав апарату ФПУ