ДОГ

 

Актуальні питання підвищення ефективності соціально-економічного захисту працюючої людини обговорили учасники наради представників національних профоб’єднань стосовно профспілкової редакції Закону України «Про колективні договори і угоди», що відбулась 8 лютого. Вів засідання Перший заступник Голови СПО об’єднань профспілок, заступник Голови ФПУ Сергій Кондрюк.

 

ДОГ1

 

Про хід роботи над цим важливим питанням присутніх проінформувала керівник управління соціального діалогу та колективно – договірного регулювання апарату ФПУ Олена Лобченко.

В нараді взяли участь та виступили представники національних профоб’єднань, всеукраїнських галузевих профспілкових організацій, співробітники апарату Федерації профспілок України.

 

ДОГ2

 

Нагадаємо, що на виконання рішення СПО об’єднань профспілок від 19.10.2015 № 26-3 «Про хід роботи з опрацювання проекту Закону України «Про колективні договори і колективні угоди» робочою групою СПО об’єднань профспілок був напрацьований профспілковий варіант законопроекту «Про колективні договори і угоди», який для опрацювання був надісланий членам СПО об’єднань профспілок.

 

ДОГ3

 

З метою врахування пропозицій та зауважень було проведено два засідання робочої групи із залученням членів СПО об’єднань профспілок. Водночас 21 січня ц.р. від Міністерства соціальної політики надійшов на погодження доопрацьований проект Закону України «Про колективні договори та колективні угоди», в якому частково враховані деякі концептуальні та принципові зауваження профспілок.

 

ДОГ4

 

СПО об'єднань профспілок на своєму засіданні 4 лютого ц.р. вирішив: виходячи з того, що доопрацьований Мінсоцполітики законопроект не враховує більшість концептуально-принципових зауважень, направити профспілковий законопроект Мінсоцполітики та СПО сторони роботодавців на національному рівні з метою проведення консультацій та підготовки узгодженого законопроекту на основі зведених законопроектних пропозицій для внесення на розгляд Верховної Ради України. Було також доручено Першому заступнику Голови СПО об’єднань профспілок Сергію Кондрюку сформувати з членів СПО об’єднань профспілок профспілкову сторону тристоронньої робочої групи для проведення консультацій та підготовки узгодженого з іншими сторонами соціального діалогу законопроекту.

 

ДОГ5

 

Прес-центр ФПУ