1362502117

 

Як повідомлялося раніше, у результаті непростих переговорів та консультацій між представниками Уряду та профспілок 27 березня 2013 року на засіданні Кабінету Міністрів України прийнято постанову «Про підвищення оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери» № 197, якою передбачено підвищення розміру базового тарифу за ЄТС до 852 грн. з 1 січня 2013 року та диференціацію між розмірами посадових окладів працівників І-V тарифних розрядів. В зв’язку з зазначеним, вдалось не допустити збільшення грошового розриву між розмірами тарифної ставки (посадового окладу) працівника І тарифного розряду ЄТС та мінімальної заробітної плати, чим забезпечено виконання п. 2.22 Генеральної угоди на 2010–2012 роки. Крім того, зазначеною постановою передбачено наступне: Міністерству соціальної політики, Міністерству фінансів, Міністерству охорони здоров'я, Міністерству освіти і науки, Міністерству культури за участю професійних спілок бюджетної сфери щокварталу розглядати результати виконання зведеного бюджету за попередній квартал та вносити пропозиції щодо підвищення заробітної плати працівників бюджетної сфери, у тому числі державних службовців, зменшення грошового розриву між посадовим окладом (тарифною ставкою) працівника 1 тарифного розряду Єдиної тарифної сітки та мінімальною заробітною платою за наявності можливостей зведеного бюджету.

 

З текстом зазначеної постанови можна ознайомитися на офіційному сайті Кабінету Міністрів України. (file:///C:/Documents%20and%20Settings/ANALIT4/Local%20Settings/Temporary%20Internet%20Files/Content.IE5/M3CB2V2B/%D0%9A%D0%9C%D0%A3.htm).

 

Слід зазначити, що виходячи з нових розмірів посадових окладів, при виплаті зарплати працівникам бюджетної сфери здійснюватиметься перерахунок за січень–березень 2013 року, для реалізації якого необхідна сума коштів складає 416,5 млн. гривень. Таким чином, за рік сума додаткових видатків на ці цілі складе близько 1,67 млрд. гривень.

 

 

 

Департамент бюджетної політики та

соціального захисту апарату ФПУ