subv

Державним бюджетом України на 2013 рік передбачено субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на надання пільг з послуг зв’язку, інших передбачених законодавством пільг (крім пільг на одержання ліків, зубопротезування, оплату електроенергії, природного і скрапленого газу на побутові потреби, твердого та рідкого пічного побутового палива, послуг тепло, водопостачання і водовідведення, квартирної плати (утримання будинків і споруд та прибудинкових територій), вивезення побутового сміття та рідких нечистот) на компенсацію втрати частини доходів у зв’язку з відміною податку з власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів та відповідним збільшенням ставок акцизного податку з пального і на компенсацію за пільговий проїзд окремих категорій громадян в обсязі 2 039 640 тис. грн., що на 67 200 тис. грн. менше ніж в 2012 році.

За даними Державної казначейської служби України, за 1 квартал 2013 року виконання розпису перерахування субвенції із Державного бюджету України місцевим бюджетам становить 78,4% (недоотримано – 110 тис. грн.).

Аналіз виконання розпису по регіонах протягом першого кварталу 2013 року свідчить, що лише у Львівській області та м. Києві перераховано вище вказану субвенцію у 100% розмірі до запланованого, у 6 регіонах - в межах 8297% (Житомирська область – 96,7%, Миколаївська область – 93,6%, Харківська область – 90,5%, Полтавська область – 89,4%, Чернігівська область – 87,5%, Донецька область – 82,9%). Найнижчий рівень виконання розпису у АР Крим та складає 55,7%, у решті 19 регіонах - в межах 6081%.

З інформацією Державної казначейської служби України можна ознайомитись тут.

Департамент бюджетної політики

та соціального захисту