gaz

 

 

Документ опублікований 27 квітня.

Набуло чинності рішення Національної комісії з регулювання ринку енергетики і комунальних послуг про скасування абонентської плати за газ, прийняте комісією 10 квітня. Постанова №494 від 10 квітня 2017 року опублікована в офіційному виданні Кабінету міністрів "Урядовий кур'єр".

Згідно із законодавством, документ набуває чинності на наступний день після опублікування.

"НКРЕКП відмінила 46 постанов, що встановлюють тарифи на послуги транспортування газу для споживачів України для точок входу і точок виходу для ПАТ "Укртрансгаз " і регіональних облгазів", - йдеться в документі. 10 квітня НКРЕКП скасувала своє рішення про абонплату за газ.

 

Нагадаємо, Федерація профспілок України висловила категоричний протест проти ухваленого 28 березня 2017 року рішення НКРЕКП «Про встановлення тарифів на послуги транспортування та розподілу природного газу», згідно з яким запроваджувалася абонентська плата за розподіл газу, яке було прийнято без погодження з профспілками. ФПУ оприлюднила заяву з вимогами негайно скасувати прийняте НКРЕ рішення та накласти мораторій на підвищення ціни на газ та тарифів на житлово-комунальні послуги без проведення належного громадського обговорення та погодження із соціальними партнерами, притягнення до відповідальності винних посадових осіб НКРЕ аж до їх звільнення із займаних посад, широкого обговорення національної тарифної політики в Парламенті та Уряді із залученням громадськості, експертів, сторін соціального діалогу.

 

Прес-центр ФПУ

/