СУБ

 

Про це вице-премьер-министр України Павло Розенко заявив 4 травня під час засідання урядового Комітету з питань соціальної політики та гуманітарного розвитку. Він зазначив, що на засіданні Уряду було прийнято рішення щодо виплати частини субсидії, що не була використана громадянами, у грошовому вимірі. Ці гроші громадяни можуть використати на власний розсуд.

 

Як зазначив перший заступник Голови СПО об’єднань профспілок, заступник Голови ФПУ Олександр Шубін, який брав участь у засіданні урядового Комітету, Павло Розенко наголосив, що міністерства фінансів та соціальної політики мають у тижневий термін представити та запровадити механізм виплати монетизованої частини субсидії. Реалізацію цієї постанови мають забезпечити місцеві органи влади.

Олександр Шубін, коментуючи це рішення, підкреслив: Уряд наголошує, що вже з 1 липня ц.р. люди повинні мати таку змогу, тому що постанова Кабінету міністрів прописує загальний механізм, як це буде діяти. А до цього ще потрібно розробити низку нормативно-правових актів та інструктивних документів.

Віце-прем'єр доручив провести ревізію всіх нормативних актів, в тому числі про порядок використання коштів субсидії. «Таку підтримку повинні отримати близько 1,5 млн. українських сімей», - сказав Павло Розенко. За рішенням Уряду, виплати складуть близько 700 грн. «живими» грошима.

Як проінформував Олександр Шубін, з 1 червня люди вже повинні активно брати участь у формуванні списків тих, хто має право на отримання такої грошової компенсації за частину субсидії, що не була використана. Має бути також розроблено організаційне та інформаційне забезпечення виконання цього рішення Уряду.

 

Прес-центр ФПУ