Прожитковий мінімум в цінах травня 2017 року

koshyk

Відповідно до статті 5 Закону України «Про прожитковий мінімум» Міністерство соціальної політики України повідомляє, що фактичний розмір прожиткового мінімуму у цінах травня 2017 року у розрахунку на місяць на одну особу становив 2 930 грн (з урахуванням суми податку на доходи фізичних осіб – 3 359 грн), для дітей віком до 6 років – 2 809 грн, для дітей віком від 6 до 18 років – 3 410  грн, для працездатних осіб – 3027 грн (з урахуванням суми податку на доходи фізичних осіб – 3 761 грн), для осіб, які втратили працездатність, – 2 493 гривні (розрахунки додаються).

Таким чином, офіційна величина прожиткового мінімуму в середньому на одну особу, встановлена на травень 2017 року статтею 7 Закону України «Про Державний бюджет України на 2017 рік», занижена порівняно з фактичним розміром прожиткового мінімуму на одну особу на 1306 грн або на 80,42%, а для працездатної особи на 2077 грн або 123,34%.

Департамент захисту соціально-економічних прав

Архiв