Переговори щодо розміру тарифної ставки робітника І розряду небюджетної сфери тривають

uk785 D04 final-000

За ініціативою профспілкової Сторони та в рамках роботи Спільної робочої комісії з підбиття підсумків виконання положень Генеральної угоди про регулювання основних принципів і норм реалізації соціально-економічної політики і трудових відносин в Україні на 2016-2017 роки досягнуто домовленості про відновлення переговорів щодо встановлення в 2017 році розміру тарифної ставки робітника І розряду на підприємствах і в організаціях небюджетної сфери усіх форм власності.

Чергові переговори були заплановані на 6 липня 2017 року, але представники Сторони роботодавців не з’явилися на зустріч соціальних партнерів, в телефонному режимі повідомивши про свою позицію щодо встановлення тарифної ставки працівника І розряду на 2017 рік на рівні 103 % визначеного законом прожиткового мінімуму для працездатної особи.

Зазначена позиція не була підтримана профспілками, які, враховуючи зростання номінальної та реальної заробітних плат, наполягали на встановленні тарифної ставки працівника І розряду на 2017 рік на рівні щонайменше 125 % визначеного законом прожиткового мінімуму для працездатної особи та запропонували винести прийняття остаточного рішення на зустріч керівників сторін соціального діалогу.

Департамент захисту соціально-економічних прав

апарату ФПУ