Прожитковий мінімум в цінах червня 2017 року

bc6e8091c22cf36e2af798485d18a08a

Відповідно до статті 5 Закону України «Про прожитковий мінімум» Міністерство соціальної політики України повідомляє, що фактичний розмір прожиткового мінімуму у цінах червня 2017 року у розрахунку на місяць на одну особу становив 3050 грн (з урахуванням суми податку на доходи фізичних осіб – 3 499 грн), для дітей віком до 6 років – 2 902 грн, для дітей віком від 6 до 18 років – 3 522 грн, для працездатних осіб – 3159 грн (з урахуванням суми податку на доходи фізичних осіб – 3 924 грн), для осіб, які втратили працездатність, – 2 580 гривень (розрахунки додаються).

Таким чином, офіційна величина прожиткового мінімуму в середньому на одну особу, встановлена на червень 2017 року статтею 7 Закону України «Про Державний бюджет України на 2017 рік», занижена порівняно з фактичним розміром прожиткового мінімуму на одну особу на 1426 грн або на 87,81%, а для працездатної особи на 2240 грн або 133,02%.

Департамент захисту соціально-економічних прав

Архiв