top-photo

Голова ФПУ Григорій Осовий відмінив свою робочу поїздку для участі у засіданні Генеральної ради Міжнародної конфедерації профспілок у Брюсселі 29 листопада-2 грудня ц.р. через необхідність постійного контролю за виконанням протокольних рішень і доручень за результатами зустрічі керівників профспілок з Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом, яка відбулася 7 листопада ц.р., та у зв'язку з рішенням Президії ФПУ про проведення активних профспілкових дій на підтримку своїх вимог до Державного бюджету на 2018 рік.

Особливої уваги потребує вирішення у проекті Держбюджету на наступний рік таких питань як фінансування вугільної галузі, підприємств лісового господарства, закладів освіти 1-го і 2-го рівнів акредитації тощо. Досі лишається не вирішеною проблема підвищення розміру мінімальної зарплати до рівня прожиткового мінімуму, на чому жорстко наполягає ФПУ, та низка інших актуальних питань.

Саме вони викликали гострі дебати на засіданні Президії ФПУ 27 листопада ц.р. За дорученням Президії Голова ФПУ направив звернення до Прем’єр-міністра України щодо необхідності вжиття додаткових заходів на виконання його доручень, які були записані у відповідному протоколі після зустрічі глави Уряду з профспілками.

28 листопада, за ініціативи Голови ФПУ відбулась його робоча зустріч з Першим віце-прем'єр-міністром України Степаном Кубівим, під час якої лідер профспілок акцентував увагу на існуючих проблемах і необхідності їх вирішення. У результаті досягнуто домовленості щодо проведення 30 листопада ц.р. розширеної наради з профспілками, яка відбудеться під головуванням Першого віце-прем'єр-міністра України за участю міністрів та стосуватиметься профспілкових вимог до проекту Держбюджету на 2018 рік, який наразі готується КМУ на друге читання, і планується до розгляду Парламентом на початку грудня ц.р.

Прес-центр ФПУ