Мінсоцполітики та Мінфін про виплату індексації

pretenzija1

З метою відновлення порушених прав працівників на повноту одержання заробленого, СПО об’єднань профспілок звернулося до Міністра соціальної політики України А.О. Реви з пропозицією:

1) надати офіційне роз’яснення Міністерства соціальної політики України про неврахування суми індексації заробітної плати при забезпеченні розміру мінімальної заробітної плати та необхідного алгоритму дій роботодавців, в т.ч. держави, як роботодавця, щодо перерахунку сум виплаченої заробітної плати у 2017 році, виключивши з неї суми нарахованої індексації;

2) звернутися до Міністерства фінансів України щодо необхідності виділення додаткових коштів для забезпечення такого перерахунку у бюджетній сфері.

На жаль, відповіді отримані від Міністерства соціальної політики України та Міністерства фінансів України є досить формальними. Зокрема,  повідомляється, що виплата індексації заробітної плати має здійснюватися в межах видатків, затверджених у кошторисах відповідних бюджетних організацій.

Департамент з питань бюджету та оплати праці

Архiв
<< < Лютий 2018 > >>