СПО

 

СПО об'єднань профспілок погоджено проект наказу Міністерства соціальної політики України  «Про внесення змін до наказу Міністерства праці та соціальної політики України від 27 серпня 2008 року № 379».

 

         Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України         від 09 квітня 2008 року № 581-р «Про проведення у 2020 році Всеукраїнського перепису населення» (зі змінами і доповненнями) у 2020 році передбачається проведення Всеукраїнського перепису населення. Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 18 липня 2018 року № 504 «Про проведення пробного перепису населення» передбачено проведення пробного перепису населення в Оболонському районі м. Києва та Бородянському районі Київської області, вже у грудні 2019 року.

         Загальна відповідальність за підготовку, проведення, оброблення, узагальнення та поширення даних Перепису населення покладена Кабінетом Міністрів України на Держстат і його територіальні органи. З організаційної точки зору перепис населення є дуже складним загальнодержавним заходом, який, як і в інших країнах, не може бути виконаний силами лише штатних працівників органів державної статистики, тому для підготовки і проведення Перепису населення буде залучено тимчасовий персонал.

         Прийняття проекту наказу дозволить упорядкувати умови оплати праці осіб, що тимчасово залучаються до виконання робіт з підготовки і проведення пробного та Всеукраїнського переписів населення відповідно до норм чинного законодавства.

 

СПО об'єднань профспілок також погоджено проект наказу Міністерства внутрішніх справ України  «Про затвердження Інструкції про порядок виплати особам рядового і начальницького складу служби цивільного захисту винагороди за водолазні роботи».

 

         Нормативно-правову базу в цій сфері правового регулювання складає постанова Кабінету Міністрів України від 30 серпня 2017 року № 704 «Про грошове забезпечення військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу та деяких інших осіб».

         У результаті прийняття акта, питання щодо визначення та застосування порядку виплати особам рядового і начальницького складу служби цивільного захисту винагороди  за водолазні роботи, буде врегульовано на законодавчому рівні.

 

 

Департамент з питань бюджету та оплати праці апарату ФПУ