200x335


23 травня представники Федерації профспілок України взяли участь у семінарі Держстату з питань оприлюднення показників щодо робочої сили й окремих форм трудової діяльності відповідно до оновлених стандартів МОП у 2019 році.

 

У ході семінару Директором департаменту статистики праці І. В. Сеник у презентації "20-та Міжнародна конференція статистиків праці та її рішення" було наголошено на необхідності вироблення нових підходів до формування статистичної інформації з метою подальшої можливості її використання як звичайними користувачами, так і урядовою стороною в частині формування та реалізації дієвої політики зайнятості.

 Також були представлені презентації "Особливості організації та методології проведення обстеження робочої сили у 2019 році" та "Класифікація та методологія аналізу показників щодо робочої сили й окремих форм трудової діяльності відповідно до оновлених стандартів МОП. Порядок поширення інформації за результатами обстеження робочої сили у 2019 році", у яких було наголошено на важливості відкритості усієї статистичної інформації.

Сьогодні вже запроваджено 29 нових статистичних груп у сфері трудової діяльності, зайнятості та невикористаної робочої сили, проте механізм та методологія розрахунку їх показників виробляється.

 

Департамент з питань економічного

розвитку та ціноутворення