155 

 

19 червня 2019 року у Міністерстві соціальної політики України відбулося установче засідання робочої групи щодо опрацювання питання стосовно розроблення концепції державної програми працевлаштування осіб з інвалідністю. У засіданні взяли участь представники сторін соціального діалогу, а також Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Українське товариство глухих», Громадської організації «Всеукраїнська Асоціація підприємців та працюючих людей з інвалідністю України» та ін.

Присутніми на заході було наголошено на необхідності комплексного підходу до питання розроблення відповідного нормативно-правового акту, адже процес працевлаштування осіб з інвалідністю передбачає механізм заходів, серед яких:

-   соціалізація таких осіб;

-   профорієнтація;

-   надання освітніх послуг;

-   подальше працевлаштування із визначенням сфер діяльності, які не потребують додаткового пристосування робочих місць.

За результатами засідання було прийнято рішення про:

  1. 1.вивчення законодавчих та нормативно-правових актів, їх аналіз в частині дієвості та необхідності внесення змін;
  2. 2.направлення Мінсоцполітики листа до Міжнародної організації праці з проханням визначення підходів до створення такого нормативно-правового акту із врахування досвіду європейських країн;
  3. 3.залучення до діяльності робочої групи представників Міністерства охорони здоров’я України.

 

 

Департамент з питань економічного

розвитку та ціноутворення