reestr-icon-239x3002

20 червня відбулось засідання Громадської ради при Державній інспекції України з питань захисту прав споживачів, у якому взяли участь представники ФПУ.

Громадська рада підтримала звернення Федерації профспілок України до Кабінету міністрів України стосовно:

- доповнення «Норм споживання природного газу населенням у разі відсутності газових лічильників» видом споживання природного газу – «плита газова за наявності електричного водонагрівача» для норми споживання 9,8 куб. метр\людино-місяць, шляхом внесення відповідних змін до постанови Кабінету Міністрів України від 08.06.96 № 619.

- скасування сплати подвійної норми споживання газу при відсутності централізованого гарячого водопостачання за заявами мешканців щодо встановлених у їх оселях електроводонагрівачів (бойлерів) та на підставі складання відповідних актів;

- фіксування в тристоронньому акті, що має підписуватися теплопостачальною, газозбутовою організаціями та кінцевим споживачем, факту відсутності та терміну відсутності гарячого водопостачання, що є підставою для перерахунку населенню плати за гаряче водопостачання та газ.

За результатами засідання прийнято рішення звернутися до Кабінету Міністрів України з проханням щодо сприяння вирішенню порушених питань.

Перегляд постанови Кабінета Міністрів України від 08.06.1996 № 619 «Про затвердження норм   споживання природного газу населенням у разі відсутності газових лічильників» в частині скасування неправомірної сплати подвійної норми споживання газу при відсутності централізованого гарячого водопостачання за заявами мешканців щодо встановлення ними електроводонагрівачів (бойлерів) та на підставі складання відповідного акта забезпечить виконання домовленостей за Генеральною угодою та прискорить вирішення вкрай важливого питання для підвищення добробуту населення.

Департамент бюджетної політики та соціального захисту