socdevtit

 

В Міністерстві соціальної політики відбулося засідання науково-експертної ради з розробки проекту Концепції соціального розвитку України на 2013-2023 рр. за участі науковців та представників профспілок.

Базова версія проекту Концепції підготовлена вченими Інституту демографії та соціальних досліджень, Інституту економіки та прогнозування НАН України, Національного інституту стратегічних досліджень при Президенті України з урахуванням пропозицій профспілок та роботодавців.

Учасники засідання відзначили важливість підготовленого документу для визначення цільових орієнтирів соціального розвитку України та звернули увагу на необхідність посилення окремих складових Концепції.

Підтримуючи виступаючих Міністр соціальної політики Н.Ю.Королевська звернула увагу розробників на основну мету Концепції – ліквідацію нерівності у доходах громадян та забезпечення соціальної справедливості. З огляду на це, Міністр зазначила про необхідність посилення розділу з питань оплати праці та пенсій,- адже держава має встановити гідні стандарти на які буде орієнтуватися бізнес.

Після доопрацювання проект Концепції планується обговорити у регіонах з вченими, громадськими організаціями, профспілками, представниками органів місцевого самоврядування.. За підсумками обговорення вченими буде підготовлена аналітична доповідь «Ефективна соціальна політика в Україні: експертна оцінка та очікування населення».

 

Департамент бюджетної політики та соціального захисту