16244265 1414062675312474 1517339519 n

 

24 січня 2017 року під стінами адміністративної будівлі Київської міськпрофради (вул. Хрещатик, 16), відбувся інформаційний пікет столичних профспілок та представників трудових колективів проти рейдерського захоплення їхнього приміщення.

Історія даного захоплення бере початок у лютому 2014 року, коли цей будинок постраждав від пожежі під час Революції Гідності.

Згодом розпочалися ремонтно-відновлювальні роботи, експлуатація будівлі була офіційно заборонена – як такої, що перебуває в аварійному стані. Тож господарі – Об’єднання профспілок, організацій профспілок у м. Києві «Київська міська рада профспілок» – тимчасово залишили своє приміщення й переїхали до іншого.

Коли ж, відповідно до акту приймання-передачі, генпідрядник повернув власникам будівельний майданчик, вони так і не змогли увійти до будівлі: виявилося, що там цілодобово перебувають невідомі особи, одягнені в камуфляжну форму з шевронами батальйону спеціального призначення «Донбас», які стверджують, що охороняють будинок на підставі угоди з мером Києва В. Кличком.

Спілчанам про цю угоду нічого не відомо, а отримати хоч би якісь коментарі з цього приводу від Київського міського голови не вдається. Заступники мера в курсі справи, проте допомогти ніяк не можуть.

Жодні спроби профспілок розв’язати проблему не увінчалися успіхом. Не дали результатів ні мирні перемовини з рейдерами та їх представниками, ні численні звернення до міської влади, ані виклик наряду патрульної поліції (СОГ Шевченківського УП ГУНП у м. Києві), ні офіційна заява фахівців Міськпрофради про вчинення злочину й відкриття за цим фактом кримінального провадження. Місцева влада мовчить, правоохоронні органи – бездіяльні.

Єдина особа, котра таки відреагувала на цю ситуацію, зокрема на приїзд наряду Національної поліції м. Києва, це народний депутат України від об’єднання «Самопоміч» С. Семенченко, захищаючи інтереси осіб, які незаконно зайняли будівлю Міськпрофради.

Інформаційний пікет під стінами власної будівлі, зачиненої зсередини на замок, – відчайдушна спроба київських профспілок привернути увагу широких кіл громадськості до факту нечуваного беззаконня, що безперешкодно чиниться в серці столиці, у безпосередній близькості від робочого кабінету мера Києва В. Кличка, недалеко від Адміністрації Президента України, Кабінету Міністрів та Верховної Ради України.

До місця проведення акції завітали численні працівники столичних ЗМІ, приїхав і представник Федерації Профспілок України у парламенті, народний депутат України Сергій Каплін. Депутат С. Семенченко, не зважаючи на офіційне запрошення, так і не з’явився.

Самі ж рейдери проігнорували, а точніше, відмовилися від пропозиції пікетувальників переїхати до профспілкового санаторію із зручними ліжками й добрим харчуванням, що дало можливість усім присутнім пересвідчитися в істинних цілях загону загарбників: це – банальний, і, на жаль, вже традиційний віджим профспілкового майна. Цього разу – в самому центрі Києва.

У своєму зверненні до присутніх лідер столичних профспілок Валентин Мельник також зазначив, що подібні випади проти представників найбільшої в Україні громадської організації можна трактувати як спробу дестабілізувати ситуацію в країні, в якій і без того проблем вистачає, нівелювати значні здобутки профспілок у боротьбі за соціально-економічні права та інтереси громадян, у справі налагодження соціального діалогу, намагання паралізувати подальшу роботу Міськпрофради.

Загальні збори профспілкової громади направили офіційні Звернення до Міністерства оборони України, Міністерства внутрішніх справ України та Генеральної прокуратури України з вимогою посприяти припиненню цього свавілля та звільненню будівлі, розташованої по вул. Хрещатик, 16, від сторонніх осіб, що незаконно там перебувають.

Профспілкові організації Києва вимагають не заважати їх роботі, не підрізати їм крила брудною демагогією, бо на сьогоднішній день саме Київська міськпрофрада є реальною дієвою силою, щиро зацікавленою у добробуті киян, здатною ефективно боротися за права найманих працівників столиці!

 

Більше фото - на сайті Київської міськпрофради

Київська міська рада профспілок


IMG 5998

IMG 6018

IMG 5975