1

 

В рамках Року первинної профспілкової організації (ППО), оголошеного Федерацією профспілок України, на розширеному засіданні президії комітету Запорізької обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України 28 лютого 2017 року було прийняте колегіальне рішення про проведення протягом березня - квітня обласної профспілкової акції “Ти потрібен Профспілці, Профспілка потрібна тобі!”

Метою акції було визначено посилення мотиваційних факторів профспілкового членства, інформування членів Профспілки про діяльність ФПУ, ЦК, обласної, районних, міських організацій Профспілки.

Основною формою заходів під час акції було визначено профспілкові збори. З метою їх змістовного інформаційного насичення обкомом Профспілки укладено і розміщено на сайті обласної організації Профспілки тематичний інформаційно – методичний збірник №62 “Підсумки діяльності Профспілки працівників освіти і науки України та Запорізької обласної організації в 2016 році”.

На початку березня, перед проведенням акції, в районних, міських організаціях, первинках вищих навчальних закладів проведено інформаційно - методичні наради для голів ППО, профгрупоргів.

В період акції проведено біля 1500 зборів ППО, засідань профспілкових груп в закладах, установах освіти, ВНЗ. В роботі профспілкових зборів прийняли участь 44,5 тисячі членів Профспілки (працівники, студенти, непрацюючі пенсіонери).

В рамках акції в профспілкових зборах активну участь прийняли голова обкому Профспілки Н.І Гринь та її заступник Ю.І. Юдін. Вони виступили на 29 профспілкових зібраннях, а також взяли участь в нагородженні переможців обласного етапу конкурсу “Учитель року”, зустрічі з керівниками та головами ППО закладів освіти новоствореної Комишуваської ОТГ в Оріхівському районі, Біленьківської ОТГ в Запорізькому районі,  урочистостях з нагоди 30 – річчя заснування Запорізької міської організації ветеранів, 25-річчя багатопрофільного ліцею “Перспектива”, Запорізького січового колегіуму, провели день обкому та зустрічі з профспілковим активом у Запорізькому, Токмацькому районах, місті Токмаку, ППО Запорізького національного технічного університету. 6-7 квітня на базі ППО Мелітопольського ДПУ ім.Б. Хмельницького проведено обласний семінар студентського профактиву. Юрисконсульт обкому Петрашина Л.Г. разом з головами районних організацій Профспілки м.Запоріжжя 22 березня прийняли участь у засідані комісії з питань освіти, науки, культури, спорту, молоді та туризму Запорізької міської ради і переконавши її депутатів, сприяли прийняттю рішення черговою сесією міської ради про перенесення на більш ранній термін (з1квітня) підвищення заробітної плати працівникам дошкільних та позашкільних закладів міста.

 

Активною формою в ході акції стало взаємовідвідування профспілкових зборів членами рад та президій рад районних, міських організацій Профспілки, ПК ППО ВНЗ (700 зборів). Голови районних, міських організацій Профспілки, ППО ВНЗ взяли участь в 320 зборах; соціальні партнери (начальники, працівники відділів, управлінь освіти; ректори, проректори ВНЗ) в 80 зборах; депутати різного рівня та представники органів місцевого врядування - в 153 зборах.

 

Обласна профспілкова акція завершилась участю членів Профспілки в Першотравневих заходах. Це був наймасштабніший захід в обласній організації Профспілки за останні роки. Він показав високий ступінь довіри працівників до галузевої Профспілки, відобразив її реальний сьогоднішній стан, проблеми і накреслив перспективи подальшої роботи по удосконаленню усіх напрямків статутної діяльності.

 

Головний меседж акції - тільки разом ми можемо вибороти свої права і свободи. Разом ми сила!

 

Рік первинки продовжується… Попереду багато цікавих заходів, але високий і потужний старт сприяє активному продовженню роботи, спрямованої на забезпечення єдності солідарних дій організаційних ланок освітянської Профспілки Запорізького краю.            

 

Прес – служба Запорізької обласної організації

Профспілки працівників освіти і науки України

 

2

 

3

 

 

4

 

5

 

7

 

8

 

10

 

11