366396113

Федерація профспілок України рішуче виступає за припинення подань і звернень до господарських судів щодо позбавлення профспілок права власності на належне їм майно.

Нажаль, очікування того, що після проведеної робочої зустрічі керівництва ФПУ і Генеральної прокуратури, за підсумками якої були надані рекомендації прокурорам нижчого рівня стане зупинення судових проваджень або ініціювання (за зверненням Фонду держмайна) нових позовів органів прокуратури до господарських судів про позбавлення профспілок права власності на належне їм майно не справдилися.

Практика звернень до господарських судів продовжується.

Ілюстрацією цього є звернення 15.05.2019 р. до Господарського суду Полтавської області заступника прокурора Кременчуцької місцевої прокуратури з відповідним позовом щодо позбавлення права власності профспілок на будівлю туристичного готелю «Кремінь» в м. Кременчук.

У цьому зв’язку Голова ФПУ Григорій Осовий у своєму зверненні до заступника Генерального прокурора України Стрижевської А.А. закликав Генпрокуратуру України зупинити такі неправомірні дії в подальшому і вимагав відкликати зазначену вище позовну заяву.

Прес-центр ФПУ