P0300435

«Визначення чіткого терміну встановлення розміру тарифної ставки працівникам І розряду ЄТС на рівні мінімальної заробітної плати, як це передбачено законодавством про оплату праці.» - зазначено у Посланні Президента України до Верховної Ради України «Про внутрішнє та зовнішнє становище України в 2013 році».

Керуючись вищевикладеним, Федерація профспілок України та всеукраїнські профспілки працівників бюджетної сфери цілеспрямовано на всіх етапах формування Державного бюджетну України на 2014 рік домагалися реалізації цього завдання.

Однак, схвалений Закон України «Про Державний бюджет України на 2014 рік» не лише не передбачає скорочення грошового розриву між посадовим окладом (тарифною ставкою) працівника І тарифного розряду Єдиної тарифної сітки та мінімальною заробітною платою, а ще й легалізує його збільшення аж до 366 гривень.

В.о. Голови ФПУ Г.В. Осовий спільно з головами всеукраїнських профспілок працівників бюджетної сфери звернувся до Президента України В.Ф. Януковича з проханням надати Кабінету Міністрів України доручення щодо підготовки змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2014 рік» для збільшення видатків на оплату праці, в т.ч. державних службовців. Рішення звернутися до Глави держави прийнято під час спільної наради представників ФПУ та галузевих профспілок бюджетної сфери, на якій розглянуто питання загострення дискримінації в оплаті праці працюючих в бюджетних установах, закладах та організаціях.

Департамент бюджетної політики та

соціального захисту апарату ФПУ