Особлива увага!!! В результаті проведених консультацій з представниками Міністерства доходів і зборів України, зокрема за участю заступника Голови ФПУ С.М Кондрюка, керівництвом Міністерства доходів і зборів України визнано відсутність підстав для обов'язкового подання профспілковими організаціями Звіту про суми податкових пільг за доходами, які не підлягають оподаткуванню згідно з пунктом 157.9 Податкового кодексу.

На підтвердження такої позиції Міністерством доходів і зборів розіслано місцевим податковим органам відповідного інструктивного листа, в якому, зокрема зазначено, що профспілкові організації, зареєстровані як неприбуткові організації, мають право не подавати Звіт про суми податкових пільг щодо доходів, що не оподатковуються згідно з пунктом 157.9 Податкового кодексу (лист додається - 1стор., 2 стор.).).

У зв'язку з цим, місцеві податкові органи не вправі вимагати від профспілкових організацій подання зазначеного Звіту за IV квартал 2012 р. і в подальшому.

Просимо розіслати зазначену інформацію та інструктивний лист Міністерства доходів і зборів широкому колу представників профспілкових організацій для використання в роботі.

Департамент бюджетної політики
та соціального захисту