sostavili-67-5-godovogo-plana

 

Державним бюджетом України на 2014 рік передбачено субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на надання пільг з послуг зв’язку, інших передбачених законодавством пільг (крім пільг на одержання ліків, зубопротезування, оплату електроенергії, природного і скрапленого газу на побутові потреби, твердого та рідкого пічного побутового палива, послуг тепло, водопостачання і водовідведення, квартирної плати (утримання будинків і споруд та прибудинкових територій), вивезення побутового сміття та рідких нечистот) на компенсацію втрати частини доходів у зв’язку з відміною податку з власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів та відповідним збільшенням ставок акцизного податку з пального і на компенсацію за пільговий проїзд окремих категорій громадян в обсязі 2 039 640 тис. грн. (така ж сума була закладена у 2013 році).

За даними Державної казначейської служби України, станом на 1 червня 2014 року виконання розпису становить 93,8 % (недоотримано – 47,2 млн. грн.), загальна картина в розрахунку на 2014 рік: виконання розпису – 36,6% (відхилення від розпису – 1226,2 млн. грн).

Виконання розпису по регіонах за січень - травень 2014 року: лише у Одеській області та м. Києві перерахунок вище вказаної субвенції здійснено у 100% розмірі до запланованого, найбільший розмір перерахувань у Чернігівській області – 97,3%, у Черкаській області – 97,2%, у Житомирській області – 96,6%. Найнижчий рівень виконання розпису у Івано-Франківській області – 82,2% та Полтавській області – 82,9%, а у решти регіонах - рівень виконання розпису не перевищує 95,9%.

З інформацією Державної казначейської служби України можна ознайомитись тут

 

Департамент бюджетної політики

та соціального захисту