85

На звернення окремих членських організацій Федерація профспілок України в минулому році отримала від ДПС України листи-підтвердженння незаконності вимог місцевих податкових органів щодо обов'язкового електронного звітування, в яких зазначено, що податкові звіти подаються за вибором платника податків (окрім великих та середніх підприємств) (листи додаються).

Неодноразово проблема порушення процедури подання профспілковими організаціями податкової звітності обговорювалася під час консультацій з керівництвом ДПС, яким також було визнано факт неправомірності вимог місцевих податкових органів подавати податкові звіти виключно в електронному вигляді.

Однак враховуючи те, що від деяких членських організацій продовжують надходити нові листи з даної проблеми Голова ФПУ Кулик Ю.М. вчергово звернувся до Міністерства доходів і зборів України з проханням дати доручення розіслати податковим органам на місцях відповідні інструктивні листи для використання в роботі.

Департамент бюджетної політики

та соціального захисту