a20792a124e647d71e57e m

 

До Федерації профспілок України надійшло звернення Профспілки працівників культури України з приводу заборгованості з виплати заробітної плати працівникам Державної організації Луганської обласної державної телерадіокомпанії за першу половину червня 2014 року.

На засіданні Кабінету Міністрів України 11 червня 2014 року Глава Уряду повідомив, що доручив відправити в м. Антрацит кошти на соціальні гарантії та виплати та забезпечити безпеку при їх перевезенні.

На жаль, через складну ситуацію в регіоні проблема залишається невирішеною.

Враховуючи зазначене, ФПУ звернулася до Урядової Комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат з проханням вжити невідкладних заходів щодо повернення зарплатних боргів.

Крім того, труднощі з виплатою заробітних плат, відпускних та допомоги на оздоровлення у навчальних закладах та закладах охорони здоров’я м. Антрацит та Антрацитівському районі Луганської області мали місце на початку поточного місяця, про що ФПУ інформували Профспілки працівників охорони здоров’я України і Профспілки працівників освіти і науки України. Для розв’язання цієї ситуації ФПУ зверталася до Мінфіну, Мінсоцполітики, Держказначейства, а також до Уповноваженого Президента України з мирного врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях.

 

 

Департамент бюджетної політики та

соціального захисту апарату ФПУ