estate

До Федерації профспілок України надійшло звернення Голови Об’єднання профспілок Львівщини Дацька Р.М. з проханням забезпечити відновлення конституційних прав працівників регіону на своєчасне отримання винагороди за працю.

З метою погашення зарплатної заборгованості працівникам Львівської області СПО об’єднань профспілок направив звернення до Комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат з вимогою інформувати Кабінет Міністрів України про факти невиплати зарплати та вжити відповідних заходів з її повернення.

Мінсоцполітики листом від 15.07.2014 року № 7622/0/14-14/13 (додається) поінформувало профспілкову сторону, що міністерство здійснює щотижневий моніторинг стану погашення центральними та місцевими органами виконавчої влади заборгованості із заробітної плати та щотижня направляє інформацію до Кабінету Міністрів України, Державної інспекції України з питань праці, Генеральної прокуратури інших органів виконавчої влади для вжиття відповідних заходів.

Слід зауважити, що одним з основних завдань Комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат визначено сприяння забезпеченню координації дій органів виконавчої влади з питань, пов'язаних із своєчасною виплатою та погашенням заборгованості   із заробітної плати.

Нажаль, робота органів виконавчої влади досі не скоординована на повернення зарплатних боргів нашим працівникам.

Департамент виробничої політики

та колективно-договірного регулювання ФПУ