lyst

Профспілками порушено питання стосовно розробки та внесення змін до податкового законодавства, які б сприяли звільненню від оподаткування сум допомоги вимушеним переселенцям, які добровільно надаються юридичними та фізичними особами, в тому числі профспілковими організаціями.

На заклики ФПУ до Міністерства фінансів України та Міністерства доходів і зборів України щодо врегулювання зазначеного питання надійшла реакція, відповідно до якої Мінфіном разом з Мінекономрозвитку, Мін’юстом та Державною фіскальною службою опрацьовуються зазначені пропозиції з метою найскорішого законодавчого врегулювання (відповідь додається).

В свою чергу Державна фіскальна служба України (Міндоходів) повідомила, що на сьогодні в Верховній Раді України зареєстровано декілька проектів законодавчих актів, метою яких є надання соціально-економічного захисту громадянам, що постраждали внаслідок окупації території, проведення антитерористичної операції (відповідь додається).

Головною метою законопроектів є внесення змін до Податкового кодексу України у частині звільнення та часткового звільнення від оподаткування податком на доходи фізичних осіб цільової та нецільової благодійної допомоги такої категорії громадян.

Разом з тим, підтримуючи необхідність у найкоротший термін законодавчого врегулювання питання всебічного соціального забезпечення громадян, що постраждали внаслідок окупації території, проведення антитерористичної операції, ДФС України бере участь в опрацюванні та підготовці проектів експертних висновків до законопроектів.

Крім цього, на вирішення зазначеного питання в рамках соціального діалогу профспілками направлено пропозиції до ряду законопроектів, які знаходяться у Верховній Раді України.

Профспілки і надалі триматимуть дане питання на контролі та сприятимуть його вирішенню.

Департамент бюджетної політики та соціального захисту