nalogov

 

21 серпня ц.р. за участю керівництва Міністерства економічного розвитку і торгівлі пройшла Конференція «Податкова реформа: пошук концепції, що об’єднує суспільство». Організатор заходу – Громадська платформа «Нова Країна».

В Конференції взяли участь народні  депутати, представники Верховної Ради України, Державної фіскальної служби України, громадськості, бізнесу та представник апарату ФПУ. На жаль, у засіданні не взяли участь представники Мінфіну, які мали презентувати урядовий проект  Концепції реформування податкової системи України.

При обговоренні проекту Концепції реформування податкової системи України учасниками висловлювалися зауваження та пропозиції, зокрема, щодо невизначеності конкретної мети та цілей проекту, відсутності соціальноорієнтованих норм, значного збільшення податкового навантаження на працівників.

Серед пропозицій щодо стратегії розвитку нової податкової політики були наступні: необхідність стимулювання інноваційної діяльності, ліквідації податкових ям, гармонізації фінансового і податкового обліку задля того, щоб спростити систему і адміністрування податку на прибуток, врахування соціальної складової при проведенні податкової політики.

Важлива теза засідання – податкова реформа повинна мати комплексний характер та не повинна проходити  у відриві від інших реформ.

 

Департамент бюджетної політики

та соціального захисту