1324545556 article

 

29 серпня ц.р. на засіданні Урядового комітету соціально-економічного розвитку та з питань міжнародного співробітництва розглянуто проект постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку призначення та виплати громадянам України, які проживають на тимчасово окупованій території, допомоги сім’ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям, дітям-інвалідам та інвалідам з дитинства, тимчасової державної допомоги дітям».

Проект акта внесено Мінсоцполітики України з ініціативи Міністерства, оскільки громадяни України, які проживають на тимчасово окупованій території можуть не отримувати соціальну допомогу від уповноважених органів Російської Федерації, що здійснюють соціальне забезпечення у Російській Федерації.

Проект нормативно-правового акта погоджено СПО об’єднань профспілок.

Ефективність акта полягає в забезпеченні прав та соціальних гарантій громадян України, які проживають на тимчасово окупованій території.

Одночасно Мінсоцполітики розроблено та надіслано на погодження СПО об’єднань профспілок проект постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Тимчасового порядку призначення (продовження) виплати допомоги сім’ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям, дітям-інвалідам та інвалідам з дитинства, тимчасової державної допомоги дітям, особам, які вимушені були залишити місця свого постійного проживання з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції».

Проект акта розроблено з метою соціального захисту громадян, які вимушені були залишити місця свого постійного проживання з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції.

Проект постанови погоджено СПО об’єднань профспілок.

Прийняття проекту акта дозволить забезпечити виплату державної допомоги сім’ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям, дітям-інвалідам та інвалідам з дитинства, тимчасової державної допомоги дітям, особам, які вимушені були залишити місця свого постійного проживання з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції.


Департамент бюджетної політики

та соціального захисту