tm kompensacia 28577

 

З метою спрощення порядку надання населенню компенсації додаткових витрат на оплату комунальних послуг в умовах підвищення цін і тарифів на послуги, Мінсоцполітики України розроблено проект постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Порядку призначення і надання населенню компенсації додаткових витрат на оплату комунальних послуг в умовах підвищення цін і тарифів на послуги».

Відповідно до Порядку призначення і надання населенню компенсації додаткових витрат на оплату комунальних послуг в умовах підвищення цін і тарифів на послуги, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 05.04.2014 № 83 (далі – Порядок), для призначення компенсації заявник подає до органу соціального захисту населення довідку про склад зреєстрованих у житловому приміщенні осіб.

Проектом акта пропонується внести зміни до Порядку у частині виключення із переліку документів, що подаються особою для призначення компенсації, довідки про склад зареєстрованих у житловому приміщенні осіб..

Передбачається встановити, що інформацію про склад зареєстрованих у житловому приміщенні осіб надаватимуть на запит органів соціального захисту населення територіальні підрозділи Державної міграційної служби.

Прийняття акта дозволить спростити порядок подання особою документів для призначення компенсації шляхом виключення вказаної довідки.

 

Проект постанови погоджено СПО об’єднань профспілок.

 

 

 

                                                        Департамент бюджетної політики

                                                        та соціального захисту