vn

 

 

В усьому світі щорічно 1 жовтня відзначається Міжнародний день людей похилого віку, а в нашій державі – ще й День ветерана, що засвідчує глибоку повагу і цивілізоване ставлення українського суспільства до найстарших представників громади, які закладали матеріальну базу незалежної держави.

Щороку цього дня підбиваються підсумки та здійснюються заходи для вшанування і соціальної підтримки пенсіонерів, інвалідів, одиноких літніх людей.

Федерація профспілок України та її членські організації кожного року активно долучаються до заходів з нагоди цієї події, оскільки ми переконані, що турбота про людей похилого віку – справа всього суспільства, адже тепло людських сердець, моральна й матеріальна підтримка особливо відчуваються у поважному віці.

З метою посилення уваги до потреб людей похилого віку, їх вшанування та соціальної підтримки ФПУ просить членські організації ФПУ, територіальні та первинні профспілкові організації всеукраїнських профспілок взяти активну участь в організації та проведенні заходів у рамках Міжнародного дня людей похилого віку та Дня ветерана.

ФПУ закликає громадськість і владу не залишатись байдужими до проблем літніх людей. Особливо сьогодні, коли тяжка соціально-економічна ситуація в нашій країні значно впливає на їх матеріальний стан. Переконані, що ветерани, пенсіонери, які зробили так багато для розбудови нашої незалежної держави заслуговують на гідне до них ставлення!

Розмір пенсій має бути достатнім для того, щоб пенсіонеру вистачало на харчування, оплату мінімального рівня комунальних платежів, придбання, таких іноді життєво необхідних, ліків…

Шановні ветерани, Ваша праця, подвиг, ставлення до людей та духовних цінностей – це приклад для наслідування сучасній молоді. Нехай героїчні вчинки минулого надихають всіх нас на нові звершення на шляху розбудови демократичної, соціальної держави і створення умов для гідного  життя.

Вшановуючи цей День, ми бажаємо Вам міцного здоров’я, добра і віри в краще життя, добробуту вашим сім’ям, успіхів та активного довголіття!