d3OrwiEX

 

Відповіддю на урядове нововведення із запровадження електронного адміністрування ПДВ, яке піддалося нещадній критиці з боку громадськості, стало внесення до Верховної Ради України законопроекту Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо скасування електронного адміністрування податку на додану вартість (від 01.12.2014 р. №1141, автори: Продан О.П., Кужель О.В. та інші).

Даний законопроект покликаний скасувати норми Податкового кодексу України щодо введення в дію з 1 січня 2015 року системи електронного адміністрування ПДВ, і є певні надії на його якнайшвидше прийняття – це було головною тезою засідання Комітету з питань податкової політики ГР при ДФС України 4 грудня ц.р.  

Члени даного Комітету, серед яких були присутні й представники профспілок, прийняли рішення звернутися до Верховної Ради України із проханням прискорити внесення відповідних змін до Податкового кодексу, враховуючи обмаль часу, та, в свою чергу, висловили готовність до напрацювання спільно з ДФС України альтернативних пропозицій з удосконалення адміністрування ПДВ.

 

Департамент бюджетної політики

та соціального захисту