9a6460cf98fc35506adae33cab41750c

 

Українські фахівці Міністерства фінансів України, Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, Державної фіскальної служби України, Рахункової палати України, Комітету ВРУ з питань бюджету, Комітету ВРУ з питань податкової та митної політики  разом з представниками науки та громадськості продовжують вивчати німецький досвід в сфері управління державними фінансами в т.ч. через проведення круглих столів, семінарів, тренінгів в рамках проекту GIZ «Підтримка реформи управління державними фінансами».

Обговорення ролі парламенту в бюджетному циклі стала темою чергового семінару, в якому взяли участь і фахівці ФПУ (захід відбувся 9 грудня 2014 року).

Про функції та повноваження парламенту у Німеччині доповідала пані Ютта Альбрехт, референт Голови фракції «Союз 90/Зелені» Бундестагу. Учасники зустрічі мали можливість не лише порівняти бюджетні системи України та Німеччини,  а й обговорити можливість реального впровадження позитивного досвіду на практиці.

Крім того, активна дискусія виникла навколо питань компетенції Рахункової палати Німетчини, правдивості та прозорості формування бюджету та участь громадськості при здійсненні контролю у бюджетному циклі.

За результатами обговорення учасники зустрічі дійшли висновку, що інформація, надана іноземним експертом, є корисною та прийнятною для впровадження в Україні.

 

 

Департамент бюджетної політики та

соціального захисту апарату ФПУ