zvit-pro-robotu

За інформацією ЗМІ, Робоча група Верховної Ради України з питань вивчення обгрунтованості формування тарифів затвердила свій звіт: народні депутати всіх фракцій підтвердили, що нещодавнє підвищення тарифів необгрунтоване та потребує негайного перегляду.

Робочою групою затверджено такі висновки:

1) норми споживання тепла при розрахунку тарифів завищені в окремих випадках у 3-5 разів! Такий висновок зроблено на основі аналізу однотипних будинків (з лічильниками і без лічильників) в ідентичних кліматичних зонах у різних містах України;

2) групою підкреслено існування корупційної складової при нарахуванні тарифів;

3) групою заявлено про серйозні корупційні зловживаннях у питаннях використання газу українського видобутку, призначеного для потреб населення;

4) група рекомендує прийняти законодавчі акти, які дозволять безкоштовно забезпечити населення лічильниками тепла.

Звіт робочої групи планується надати  Голові Верховної Ради України В. Гройсману та Прем’єр-міністру України А. Яценюку. Робоча група вимагає від Прем’єр-міністра України заслухати звіт на наступному пленарному тижні 5 червня ц.р. та пропонує Урядові присвятити цей день саме питанню тарифів на житлово-комунальні послуги.

Вказаним звітом надаються окремі доручення Кабінету Міністрів України, НКРЕКП, Верховній Раді України та окремим міністерствам.

За словами лідера фракції «Батьківщина» Ю.Тимошенко, на базі роботи робочої групи з’ясувалося, що в Україні не просто вистачає свого газу для населення, а й є його профіцит.

Департамент бюджетної політики

та соціального захисту