У Верховній Раді України зареєстровано профспілковий законопроект щодо оплати праці

19     З метою захисту соціально-економічних прав працівників та членів їх сімей та підвищення рівня реальних трудових доходів до рівня стандартів ЄС Президією ФПУ (постанова № П–9–6 від 22.06.2017) та СПО об’єднань профспілок (рішення № 39-2 від 10.07.2017) схвалені проекти законів України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо оплати праці та здійснення контролю за додержанням законодавства про працю та зайнятість населення виконавчими органами міських..

Удосконалення системи підтвердження результатів неформального навчання

prof620x330   З метою підвищення конкурентоспроможності громадян на ринку праці та їх професійної мобільності в Україні реалізується механізм підтвердження результатів неформального професійного навчання за робітничими професіями. Для надання методичної допомоги суб’єктам підтвердження результатів неформального професійного навчання осіб за робітничими професіями та усім зацікавленим сторонам було розроблено Методичні рекомендації щодо процесу оцінювання та підтвердження результатів неформального навчання (додаються).   Департамент захисту соціально-економічних прав

Інформація про стан соціально-трудових відносин, колективні трудові спори (конфлікти) в Україні у травні 2017 року

0   Упродовж січня-травня 2017 року в результаті заходів, здійснених Національною службою посередництва і примирення (далі – НСПП) під час сприяння вирішенню колективних трудових спорів (конфліктів) (далі – КТС(К)) та запобігання їх виникненню, погашено заборгованість із виплати заробітної плати в сумі 328 млн. 488,5 тис. грн. або 37,5% від загальної суми боргу (875 млн. 50,6 тис. грн.).   За цей період Службою проведено 1189 примирних процедур, що були спрямовані..

ФОТОРЕПОРТАЖ. Відбулось засідання СПО профспілок

Изображение 164 16 травня на засіданні Спільного представницького органу репрезентативних всеукраїнських об'єднань профспілок на національному рівні розглянуто наступні питання:   - про пропозиції щодо врегулювання колективних трудових спорів (конфліктів) між СПО об'єднань профспілок та Кабінетом Міністрів України й СПО сторони роботодавців на національному рівні; - про затвердження Основних заходів СПО об'єднань профспілок на 2017 рік;про внесення змін до складу Робочої комісії об'єднань профспілок для ведення колективних переговорів з укладення..

Генугода: аналіз виконання, завдання на майбутнє

Изображение 023   15 травня у Мінсоцполітики відбулось засідання Спільної робочої комісії для ведення колективних переговорів і підготовки проекту Генеральної угоди на новий строк.   Повноважними представниками профспілкової Сторони, а також Сторін органів виконавчої влади і роботодавців обговорено виконання положень Генеральної угоди на 2016 - 2017 роки станом на 1 січня 2017 року. Окремим пунктам дано оцінки: виконано, виконується або виконується частково. Деякі статті вирішено не оцінювати або визнати такими,..

Визначено підприємства-переможці Всеукраїнського конкурсу на кращий колективний договір

Изображение 007   10 травня на засіданні Організаційного комітету з проведення Всеукраїнського конкурсу на кращий колективний договір розглянуто питання щодо нагородження підприємств-переможців Всеукраїнського конкурсу на кращий колективний договір почесним знаком ФПУ «За розвиток соціального партнерства».   Президії Федерації професійних спілок України рекомендовано нагородити   почесним знаком ФІІУ керівників наступних підприємств: - ДП «Смільчинське лісове господарство» смт. Смільчине, Житомирська обл. (Всеукраїнська профспілка працівників лісового господарства України); -   ДП «Соснівське лісове господарство», смт. Соснове,..

В Україні стало менше безробітних за підсумками 1 кварталу 2017 року

700x466   Станом на 1 квітня 2017 року офіційна кількість безробітних, які перебували на обліку в Державній службі зайнятості знизилася до 406,8 тисяч осіб, що на 13% менше, ніж у відповідний період минулого року (467,5 тисяч осіб відповідно). На одне вільне робоче місце претендувало 6 безробітних (станом на відповідну дату 2016 року – 9 осіб). Про це йдеться у статистичній інформації оприлюдненій Державною службою зайнятості. Кількість осіб, працевлаштованих за сприяння державної..

За перший квартал 2017 року служба зайнятості допомогла знайти роботу майже для 200 тис. українців

agency po trudoustrojstvu   У січні-березні 2017 року, у порівнянні з відповідним періодом 2016 року, досягнуто позитивної динаміки по основних напрямах діяльності державної служби зайнятості. Кількість осіб, працевлаштованих за сприянням державної служби зайнятості, зросла на 27 тис. або 16% та становила 199,3 тисяч. Крім того,59,2 тис. осіб були залучені до громадських та інших робіт тимчасового характеру, інформує прес-служба відомства. Кількість роботодавців, які співпрацювали з центрами зайнятості, збільшилася на 21% та становила 83 тисячі. З метою забезпечення..

Досягнуто домовленості між соціальними партнерами

782   З метою реалізації пунктів Генеральної угоди на 2016-2017 роки та на виконання доручень Прем'єр-міністра України щодо посилення соціального захисту працівників, які зайняті на шкідливих роботах, керівники сторін соціального партнерства підписали Домовленість стосовно захисту прав на пільгову пенсію. Згідно із Домовленістю, у II кварталі 2017 року на розгляд Уряду буде подано проект постанови КМУ «Про внесення змін до списків виробництв, робіт, професій, посад і показників, зайнятість в..

Працює Школа профспілкових переговірників

IMG 20170330 100158   У рамках домовленостей Федерації профспілок України з Фондом ім. Фрідріха Еберта, Регіонального представництва в Україні та Білорусі, 30-31 березня ц.р. відбулося навчання групи профспілкових активістів в І модулі на тему: «Колективні переговори: права і процедури».   Учасники семінару, у переважній своїй більшості, є головами первинних профспілкових організацій галузевих профспілок працівників авіабудівників, АПК, автомобільного та сільськогосподарського машинобудування, культури, соціальної сфери, оборонної промисловості, енергетики та електротехнічної промисловості,..

Більше статей...

1. Інформація про роботу Національного комітету з промислового розвитку
  2. Про рішення Урядового комітету з питань Європейської, Євроатлантичної інтеграції, міжнародного співробітництва та регіонального розвитку
  3. Про виконання рішення Трудового арбітражу
  4. Проблеми трудових мігрантів та перспективи їх повернення до України
  5. АНОНС. Публічна дискусія «Чи можливі в Україні страйки?»
  6. Удосконалення системи підготовки кадрів
  7. Інформація про стан соціально-трудових відносин, колективні трудові спори (конфлікти) в Україні у січні 2017 року
  8. АНАЛІЗ ПІДГОТОВКИ І ПЕРЕПІДГОТОВКИ КАДРІВ ДЛЯ ПРОМИСЛОВОСТІ УКРАЇНИ ВИХОДЯЧИ З ЦІЛЕЙ СТАЛОГО СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ ДЕРЖАВИ ДО 2025 РОКУ
  9. Про виконання рішення Трудового арбітражу
  10. Чи зможуть українські мігранти працювати за кордоном легально?
  11. Про виконання рішення Трудового арбітражу
Архiв