630 360 1357040640

 

29 вересня п.р. під головуванням першого заступника міністра соціальної політики Крентовської О.П. відбулась експертна зустріч соціальних партнерів із представниками ПРООН з актуальних питань у сфері зайнятості та реформування Державної служби зайнятості.

Від міжнародних експертів участь у зустрічі взяли Шейла Марні, радник з питань сталого розвитку Регіонального центру ПРООН, Весна Дзутеска-Бішева, експерт ПРООН з питань зайнятості, Мауріціо Діркенс, експерт МОП з питань зайнятості, Грегор Шульц, міжнародний експерт МОП з питань зайнятості, Клаудія де Андраде Мелім-МакЛейн, радник з питань проведення інституційного та контекстуального аналізу політики зайнятості.

Зазначена делегація ставила за мету свого перебування в Україні проведення дискусій із керівництвом Міністерства соціальної політики України, державної служби зайнятості щодо масштабів і методології функціональної оцінки Державної служби зайнятості. Разом з тим, експерти провели ряд зустрічей із представниками профспілок та роботодавців.

Під час зустрічі було представлено попередні висновки та результати дослідження, які стануть основою для розроблення плану реформування ДСЗ і визначення форм і методів його впровадження.

За результатами досліджень Крентовська О.П. представила бачення міністерства соціальної політики щодо реформування державної служби зайнятості (додаток 1).

Разом з тим, було презентовано напрацьовані міністерством соціальної політики, зміни до законодавства про зайнятість та про державне соціальне страхування на випадок безробіття.

Серед новацій, запропонованих Міністерством, зокрема, зміна до підходів до критеріїв визначення поняття «підходяща робота». Так, якщо інженер має водійські права, то підходящою для нього може стати посада водія. А також робота, час проїзду до якої в один бік складає не більше 2 годин або відстань не більше 60 км.

З цими та іншими пропозиціями можна ознайомитися тут (додаток 2).

 

У разі наявності зауважень та пропозицій до зазначених законодавчих ініціатив, просимо надсилати їх на електронну адресу Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

 

 

Департамент захисту соціально-економічних прав