За перший квартал 2017 року служба зайнятості допомогла знайти роботу майже для 200 тис. українців

agency po trudoustrojstvu

У січні-березні 2017 року, у порівнянні з відповідним періодом 2016 року, досягнуто позитивної динаміки по основних напрямах діяльності державної служби зайнятості.

Кількість осіб, працевлаштованих за сприянням державної служби зайнятості, зросла на 27 тис. або 16% та становила 199,3 тисяч. Крім того,59,2 тис. осіб були залучені до громадських та інших робіт тимчасового характеру, інформує прес-служба відомства.

Кількість роботодавців, які співпрацювали з центрами зайнятості, збільшилася на 21% та становила 83 тисячі.

З метою забезпечення професійно-кваліфікаційного рівня шукачів роботи вимогам роботодавців, за сприяння державної служби зайнятості понад 75 тис. безробітних проходили професійне навчання, що на 7% більше, ніж у відповідному періоді 2016 року. Зокрема, кількість безробітних, які навчалися у центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, зросла на 17% та становила майже 20 тисяч.

Завдяки підвищенню результативності роботи щодо сприяння працевлаштуванню громадян, кількість безробітних станом на 1 квітня 2017 року, у порівнянні з відповідною датою 2016 року, скоротилася на 13%(на 61 тис.) та становила 407 тисяч.

На 1 квітня 2017 року кількість вакансій, заявлених роботодавцями до державної служби зайнятості, у порівнянні з відповідною датою минулого року, зросла на половину та становила понад 73 тис. одиниць. Крім того, у базі даних служби зайнятості містилася інформація про 36 тисяч пропозицій роботи, отриманих з інших джерел.

За інформацією

Державної служби зайнятості