Вирішення колективних трудових спорів (конфліктів) у 2017 році

207885m

Одним із пріоритетних напрямків діяльності Федерації профспілок України та її членських організацій є захист соціально-економічних прав та інтересів членів профспілок шляхом застосування процедур вирішення колективних трудових спорів та конфліктів.

Упродовж 2017 року в результаті спільних заходів, здійснених Національною службою посередництва і примирення (НСПП) ФПУ у ході сприяння вирішенню колективних трудових спорів (конфліктів) (КТС(К)) та запобігання їх виникненню, погашено заборгованість із виплати заробітної плати в сумі 553 млн. 196,3 тис. грн. або 53,5% від загальної суми боргу   (1 млрд. 34 млн. 2,7 тис. грн.), що стала основною причиною виникнення спорів та конфліктних ситуацій.

Детальніше з інформацією «Про конфліктогенну ситуацію в Україні та практику застосування членськими організаціями ФПУ інструментарію вирішення колективних трудових спорів (конфліктів) у 2017 році» можна ознайомитись тут.

Управління соціального діалогу та колективно-договірного регулювання апарату ФПУ

Архiв
<< < Вересень 2018 > >>