СПО об’єднань профспілок запропонував доопрацювати проект постанови Кабінету Міністрів України

pretenzija1

СПО об’єднань профспілок запропоновано Міністерству аграрної політики та продовольства України доопрацювати проект постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання фінансової підтримки розвитку фермерських господарств».

Проектом постанови пропонувалося внесення змін стосовно надання фінансової підтримки сільськогосподарським обслуговуючим кооперативам, у тому числі молочарського напряму діяльності, для придбання обладнання для зберігання та переробки сільськогосподарської продукції, а також сільськогосподарської техніки.

Разом з тим, змінами не було визначено, на яку сільгосптехніку та обладнання для АПК – вітчизняну чи закордонну, буде надаватися державна підтримка.

На думку профспілок, витрачання коштів з державного бюджету на компенсацію вартості іноземної сільгосптехніки та обладнання неприпустимо.

При цьому, Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для часткової компенсації вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 01.03.2017 № 130.

Профспілками запропоновано надавати фінансову підтримку сільськогосподарським обслуговуючим кооперативам для придбання сільгосптехніки та обладнання тільки вітчизняного виробництва.

Департамент з питань економічного

розвитку та ціноутворення