Изображение 1617

 

В Україні триває процес адаптації національного трудового законодавства до міжнародних європейських стандартів праці та кращої практики з безпеки та гігієни праці (БГП), інспекції праці та трудових відносин.

 

У зв’язку з цим 9 квітня 2019 р. в Києві у Будинку профспілок відбулася консультативна зустріч фахівців Федерації профспілок України, її членських організацій з менеджером проекту МОП «Зміцнення адміністрації праці з метою покращення умов праці і подолання незадекларованої праці» Антоніу Сантушем та національним координатором цього проекту Софією Литвин.

 

Изображение 1579

 

Темою для розмови була Концепція нового Проекту «На шляху до безпечної, здорової та задекларованої праці в Україні».

Менеджер Проекту Антоніу Сантуш презентував вищевказаний Проект та звернув увагу на основні його складові, а саме:

- підтримка законотворчого процесу для належного виконання обраних Директив ЄС про БГП та трудові правовідносини, ефективного застосування конвенцій МОП №81 та №129 про інспекцію праці та включення Рекомендації МОП № 198 про трудові правовідносини;

 

Изображение 1606

 

- забезпечення підтримки ефективної імплементації загальнонаціональних та всеосяжних заходів з боротьби з незадекларованою працею (НП), передбачених проектом «Національного плану дій із подолання НП»

- забезпечення підтримки розробки та впровадження інформаційної системи для Держпраці, запропонованої в поточному процесі тощо.

Крім того, Антоніу Сантуш довів до відома присутніх очікувані результати реалізації Проекту та основні види діяльності.

Під час консультацій були обговорені зміст Концепції Проекту, актуальність визначених цілей Проекту та відповідних заходів.

 

Изображение 1589

 

За результатами зустрічі представниками ФПУ висловлені думки та пропозиції щодо пріоритетів та потреб України у сфері праці, інспекції праці, безпеки та гігієни праці, які необхідно відобразити у остаточній редакції документу.

Наступний раунд консультацій щодо змісту Концепції Проекту заплановані на травень 2019 року.

 

 Изображение 1607

Изображение 1599

 

                                                                               Департамент охорони праці апарату ФПУ