X-Qm7eqz0Lw

 

У рамках проведення заходів до року первинної профспілкової організації та Всесвітнього дня охорони праці, який відзначається щорічно 28 квітня, Федерація профспілок Черкаської області провела виїзне засідання Президії на КП «Черкасиводоканал».

 

Розглянуто питання – про стан та громадський контроль з питань охорони праці на підприємствах, організаціях, установах області.

У роботі засідання Президії взяли участь соціальні партнери: Дендемарченко Г.Г. – директор Черкаського обласного центру зайнятості, Сердюк М.А. – заступник начальника управління – начальник відділу профілактики виробничого травматизму Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Черкаській області, Кондратенко Ю.В. – начальник відділу праці та соціального партнерства управління розвитку соціальної сфери Департаменту соціального розвитку міськвиконкому.

Як відзначав у інформації технічний інспектор праці ФПО Калюжний С.А. у 2016 році на підприємствах області сталося 88 нещасних випадків, в яких травмовано 90 працівників, у тому числі 9 смертельно.

         В порівнянні з аналогічним періодом 2015 року на 16% зменшилась кількість нещасних випадків, кількість травмованих - на 23% кількість смертельних випадків знаходиться на рівні минулого року.

         Серед травмованих кількість чоловіків – 53 (59%), жінок – 37 (41%).

         Основними причинами нещасних випадків, як і в попередні періоди є організаційні, які складають 78% від загальні кількості, 15% нещасних випадків сталося через психофізіологічні причини, 7% нещасних випадків – через технічні причини. Найбільша кількість постраждалих протягом 2016 року в промисловості та сільському господарстві.

Профспілкові організації проводять цілеспрямовану правозахисну роботу на підприємствах, в установах, організаціях, на територіальному, національному рівнях, надають членам профспілок правову допомогу та допомогу з питань охорони праці, захищають їх інтереси в судах, співпрацюють з органами державного нагляду і контролю.

Директор КП «Водоканалу» ознайомив з історією підприємства, організацією служи ОП, роботою навчально-тренувального майданчику з охорони праці, встановленим зобов’язанням колективного договору. Девізом роботи колективу, як зазначив Овчаренко С.В. є «Охорона праці – це відповідальність адміністрації, служби охорони праці, профспілкової організації та кожного працівника».

 

ZeiTUWggZnY

 

BMA38q1NfXA

 

Федерація профспілок Черкаської області