lu208

На виконання доручення Кабінету Міністрів України від 25.01.2013 №2784/1/1-13 за зверненням Федерації профспілок України щодо заборгованості з виплати заробітної плати до ФПУ надійшла інформація від Волинської обласної державної адміністрації про стан виплати заробітної плати на Луцькому підприємстві електротранспорту.

Зокрема, у листі зазначено, що станом на 1 лютого 2013 року заборгованість із компенсації витрат на пільговий проїзд Луцькому підприємству електротранспорту становить 1,7 млн.грн.

З метою фінансової підтримки комунального підприємства за рахунок коштів місцевого бюджету у 2012 році було перераховано 728 тис.грн. для поповнення статутного фонду.

Разом з тим, заборгованість з виплати заробітної плати на зазначеному підприємстві становить 907 тис. грн.

Враховуючи ситуацію, обласною держадміністрацією неодноразово подавалися Кабінету Міністрів України, Міністерству фінансів України, Міністерству соціальної політики України пропозиції щодо перегляду системи надання пільг через запровадження адресних виплат з відповідними обґрунтуваннями та розрахунками. Однак відповідне рішення на державному рівні не прийняте.

З метою упорядкування питання розрахунків з перевізниками Волинська обласна державна адміністрація знову звернулася до Мінсоцполітики з пропозицією вирішення питання надання адресної допомоги громадянам замість відшкодування компенсації перевізникам.

Департамент виробничої політики

та колективно-договірного регулювання