Стан соціально-трудових відносин та КТС у жовтні 2019 року

bfa62c28-132f-4d01-b0be-ed54196117e8-6115-00000641a1f6f6d9 Упродовж січня - жовтня 2019 року в результаті заходів, здійснених Національною службою посередництва і примирення у ході сприяння вирішенню колективних трудових спорів (конфліктів) (далі – КТС(К)) та запобігання їх виникненню, погашено заборгованість із виплати заробітної плати в сумі майже 453,9 млн. грн. від залишку загальної суми боргу (826,7 млн. грн.), що стала основною причиною виникнення спорів та конфліктних ситуацій. За цей період Службою проведено 4196..

Відбулося спільне засідання Громадської спілки «Економічний дискусійний клуб» та ФПУ

LCZ 2535     24 жовтня 2019 року відбулося спільне засідання Громадської спілки «Економічний дискусійний клуб» та Федерації профспілок України на тему «Бюджет 2020 і плани Уряду щодо економічного зростання. Ймовірність нової кризи». Учасниками засідання були розглянуті основні позиції проекту Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» та Програми діяльності Кабінету Міністрів України. У засіданні взяв участь заступник Голови Федерації профспілок України Шубін О.О., членські організації ФПУ..

Чи відповідають дії Уряду схваленій Постановою Верховної Ради України Програмі діяльності Кабінету Міністрів України?

7685 w 647-810x446 c   20 жовтня 2019 року Кабінет Міністрів України прийняв постанову № 878 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 1995 р. № 848 і від 27 липня 1998 р. № 1156», у якій змінив алгоритм розрахунку відсотка платежу за житлово-комунальні послуги для одержувачів субсидій та підвищив базову норму плати за житлово-комунальні послуги з 15 % до 20 %, яка буде застосовуватися з 1 травня 2020..

Трудові відносини в умовах цифрової економіки: виклики, загрози, роль профспілок

IMG 20191023 121700 231       Глобальні процеси цифровізації, модернізації виробничих процесів, зміни умов праці стають не тільки фактором виникнення нових можливостей для працівників та людей, які виходять на ринок робочої сили, але й формують нові суттєві виклики, пов'язані із вивільненням значної кількості представників традиційних професій та спеціальностей, зникненням цілих галузей виробництва. У світлі останніх подій особливої актуальності набувають питання зайнятості у секторі гіг-економіки та її правового регулювання.   Сьогодні,..

Нарада профспілок виробничої сфери

IMG 20191010 150358   10 жовтня 2019 року у Федерації профспілок України, відповідно до рішень Постанови Президії ФПУ від 03.10.2019 № П-21-1, відбулася зустріч керівництва Департаменту з питань економічного розвитку та ціноутворення ФПУ з представниками всеукраїнських профспілок виробничої сфери з метою напрацювання додаткових пропозицій, спрямованих на підтримку національного виробництва задля розвитку реального сектору економіки та наповнення дохідної частини бюджету.   У зустрічі взяв участь директор ДП «Укрпромзовнішекспертиза» Володимир Власюк, який..

ПРОЖИТКОВИЙ МІНІМУМ В ЦІНАХ ЛИПНЯ 2019 РОКУ

А23  Відповідно до статті 5 Закону України «Про прожитковий мінімум» Міністерство соціальної політики України повідомляє, що фактичний розмір прожиткового мінімуму у цінах липня 2019 року у розрахунку на місяць на одну особу становив: -                    з урахуванням суми податку на доходи фізичних осіб та військового збору – 4 251,10 грн. (без урахування платежів – 3 706,25 грн.); -                    для дітей віком до 6 років – 3 470,04 грн.; -                    для дітей віком від..

Сколько украинцев готовы получать менее 10 тысяч - исследование (инфографика)

Сколько украинцев готовы получать менее 10 тысяч - исследование (инфографика) В Украине работу с зарплатой от 75 тысяч гривен ищут только 0,2% людей. Об этом свидетельствуют результаты аналитического исследования сервиса OLX. Согласно исследованию: 52% ищут работу до 10 тысяч гривен, 41% украинцев ищут работу с зарплатой от 10 до 25 тысяч гривен, 1,4% планируют зарабатывать от 50 тысяч гривен, 0,2% украинцев ищут работу с зарплатой от 75..

В Україні 10 тисяч робітників працюють нелегально

7a9453b З початку року Державна фіскальна служба виявила 10,3 тис. найманих осіб, праця яких використовувалась роботодавцем без оформлення трудових відносин. Про це повідомляє прес-служба ДФС. “За результатами перевірок порушникам донараховано до сплати 471,7 млн грн податку на доходи фізичних осіб, 146,1 млн грн єдиного внеску та 35,4 млн грн військового збору”, – ідеться в повідомленні. Під час рейдів здійснюються обстеження: виробничих приміщень, торгових приміщень юридичних та фізичних осіб, місць здійснення підприємницької діяльності, з роботодавцями проводиться роз’яснювальна..

Профспілкам повернуто право впливати на процес державного регулювання цін і тарифів у сферах енергетики та комунальних послуг

А8   Федерацією профспілок України упродовж останніх 5 років постійно наголошувалось на необґрунтованому підвищенні цін на енергоносії і тарифів на житлово-комунальні послуги, введення плати за абонентське обслуговування без урахування розміру доходів більшості населення.   Профспілки наполегливо вимагали зупинити підвищення цін на природний газ, а також тарифів на електроенергію та житлово-комунальні послуги для населення. Свою позицію було проголошено під час численних акцій протесту, проведених ФПУ та її членськими організаціями (у..

ДІЯЛЬНІСТЬ ПРОФСПІЛОК ЗІ СПРИЯННЯ ЗАБЕЗПЕЧЕННЮ ГІДНОЇ ПРАЦІ ДЛЯ ЛЮДЕЙ З ОБМЕЖЕНИМИ МОЖЛИВОСТЯМИ

В У травні цього року у м. Баку відбувся семінар «Діяльність профспілок зі сприяння забезпеченню гідної праці для людей з обмеженими можливостями», організований Бюро з питань діяльності трудящих Міжнародного бюро праці (ACTRAV) за сприяння Конфедерації профспілок Азербайджану. У ньому взяли участь понад п’ятдесят учасників – представників тринадцяти країн, в тому числі представники профспілок Молдови, Грузії, Узбекистану, Республіки Білорусь, представники Об’єднання сліпих Молдови та Об’єднання інвалідів Чорногорії...

Більше статей...

1. РЕАЛІЗАЦІЯ ПРІОРИТЕТІВ ФЕДЕРАЦІЇ ПРОФСПІЛОК УКРАЇНИ З ПИТАНЬ ЕКОНОМІЧНОЇ ПОЛІТИКИ, ПРОМИСЛОВОСТІ, ЗАЙНЯТОСТІ ТА ЦІНОУТВОРЕННЯ
  2. Рынок труда у нас и в ЕС: на какие тренды нужно обратить внимание нашим работодателям
  3. Профспілки удосконалюють проект нової Генеральної угоди
  4. Щодо укладення Генеральної угоди на новий строк
  5. Інформація про стан соціально-трудових відносин, колективні трудові спори (конфлікти) в Україні у лютому 2019 року
  6. Інформація про стан соціально-трудових відносин, колективні трудові спори (конфлікти) в Україні у січні 2019 року
  7. Відеорепортаж про Круглий стіл «Енергетична бідність в Україні та ЄС: як гармонізувати підходи та політику», що відбувся 7 лютого в Українському кризовому медіа-центрі.
  8. Обговорено розділ «Оплата праці» нової Генугоди
  9. Тривають переговори з нової Генугоди
  10. Інформація про стан соціально-трудових відносин, колективні трудові спори (конфлікти) в Україні у серпні 2018 року
  11. СПО об’єднань профспілок запропонував доопрацювати проект постанови Кабінету Міністрів України